Boden lägger pussel – presenterar tränarupplägg och fler nyförvärv inom kort

Emmy Nordmark. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Sedan Boden Handboll klarade SHE-kontraktet har klubben räknat in ett nyförvärv, Mie Sørensen till nästa säsong. I samtal med NSD konstaterar sportchefen Mikael Carlsson att det finns mer på gång kring elitlaget.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Summan av tillgängliga spelare till hösten är för närvarande elva. Därtill kommer ett par, tre tillskott som Carlsson och lagledningen är i pågående arbete med.

– Vi ska ha in en linjespelare och en vänsterhänt spelare. Sedan kan det bli en komplementsspelare också, säger han till NSD.

Trådarna är ute i form av kontraktsförslag. Boden förbereder också provträning med två ej namngivna utländska spelare.

– Den ena kommer från Balkan, där hon har gjort oerhört mycket mål. Det är en bra spelare. Det är inget snack om saken. Frågan är bara hur bra. Vi är lite osäkra på standarden på ligan hon har spelat i. Och sedan är det en skandinavisk spelare, med enorm utvecklingspotential, säger Carlsson till tidningen.

En kvintett: Hanna Hansson, Ekaterina Lubyanaya, Paulina Masna, Hafdis Renötudottir och Julie Soulard lämnar klubben och får inte ta del av tränarupplägget som Boden också lär kommunicera i närtid.

Länk: Är nära en tränarlösning – och tar in provspelare

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here