Boden ingen match för Skara

Mikaela Johansson. Foto: Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Boden Handboll kom till Skara HF:s fäste med en av fyra återstående chanser att plocka poäng och ta fart i bottenstriden. Istället halkade bortalaget efter, i inledningen och i tabellen och fick ännu sämre målskillnad som salt i såren.

Målsnål handboll med många missar präglade matchupptakten. Trösten var uppmärksamt försvar som åtminstone gjorde att Skara höll igång kontringslöpningar. Så småningom fick hemmalaget också ordning på anfallsbågar och överlämningar.

Melanie Felber skapade yta för sig själv medan Boden tillbringade alltför korta stunder i anfallszon och spred skotten.

Efter timeout och 1–7 blev den sista passningen bättre och målskyttet anständigt från gästerna som närmade sig till 7–10.

Skara hade lika god behållning av sitt gemensamma snack i kortformat och nådde halvtid i stabilare ledning, 15–9 på tavlan.

Emmy Nordmark höll igång skyttet hjälpligt och var flink med att hitta lagkamraterna. Boden fick också med Julie Soulard högt upp i målprotokollet efter full tid.

Skaras Mikaela Johansson (sex mål) och Natasha Antikj mellan stolparna var en god grund till att spänningen höll sig borta från matchen.

I tabellen lever nervkampen i högsta grad. Förlust, än värre med åtta bollar i baken gör att Boden åtminstone måste hämta in tio mål på Kristianstad – tre omgångar återstår i SHE.

Skara HF—Boden Handboll 30–22 (15–9)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>