Boden hängde på H65 Höör – men tappade på slutet

Johanna Hellgren. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån

Boden Handboll kan ha mer att bjuda på än vad många antagit. Efter en stark start skuggade gästerna H65 Höör, som fick kontroll och vann mark med en kapabel spurt.

– Vi hänger med i 50 minuter, i början är det vi som styr tempot, sade Johanna Hellgren.

– Sedan blir det en blandning av att vi tvekar och att orken tryter, fortsatte Bodens högerskytt efter bortaförlusten med nio bollar.

Trion Emmy Nordmark, Kristiane Stormoen och Hellgren hanterade majoriteten av målskyttet. Laginsatsen vägde tyngre när Boden först nådde 7–5 och sedan hängde fast vid den jämna matchbilden.

– Vi håller oss till vårt spel, vet att vi möter ett kontringsstarkt men ville också trycka. Vi får också utdelning när vi är noggranna i vårt uppställda anfallsspel, sade Hellgren.

H65 svarade till 8–7 med Kristin Thorleifsdottir som härförare och släppte inte till fler mål som betydde bortaledning.

Samtidigt fick H65 inte rätt på målvaktsspelet, Virginia Fernandez Robles låg långt före i räddningssiffrorna och höll Höörskyttarna i schack.

Boden orkade med utjämning, 16–16 efter 35 minuter innan de rödklädda tog över allt mer av ruljansen.

Då kom attackerna på bred front. Evelina Källhage blev målbäst med åtta fullträffar. Isabelle Andersson, Michaela Fransson och Emma Rask tillhörde spelarna med sparade krafter som gjorde stor skillnad offensivt i slutfasen.

Det blev också stora siffror, 34–24. För stora i Hellgrens summering efteråt.

– Det ska inte skilja nio bollar mellan oss utifrån hur det ser ut i 50 minuter. Men det finns mycket vi kan ta med oss, det är ny match redan på torsdag (Sävehof hemma, journ. anm.), sade hon.

H65 Höör–Boden Handboll 34–24 (14–12)
Matchprotokoll >>
Tabell >>

OBS! Sent söndag kväll blev slutresultatet enligt SHF:s matchprotokoll ändrat till 34–24.