Boden Handboll testar dansk talang

Anna Neel Jensen. Foto: Boden Handboll

Boden Handboll hämtar in Anna Neel Jensen på tryout i juli – det skriver klubben i ett pressmeddelande. 

”På grund av Covid 19 så har vi inte möjligheten att se henne på plats hos oss utan vi har ett tryout kontrakt som börjar den 25 juli som övergår till ett kontrakt på 1+1 om alla är nöjda i mitten av augusti. Hennes stora intressen förutom handboll är att åka skidor och snowboard vilket gör att det passar perfekt att flytta upp till oss,” skriver Boden Handboll i pressmeddelandet.

Neel Jensen, född 2001, är i grunden mittnia men användbar på de övriga niometerspositionerna. Senast kommer playmakern från danska division 2-klubben BK Ydun, men i sommar blir det alltså en flytt långt norrut.

”Hon är en teknisk spelare med bra överblick och en underbar spelförståelse trots sin ringa  ålder. Hon är en målgörare med straffar som sin specialitet samt en spelare som vill vara med när matcher avgörs. Vi ser stor potential i Anna och hon är en spelare som passar perfekt in vår strategi att hitta unga utvecklingsbara talanger i Skandinavien som kan ta stora steg i rätt miljö,” skriver klubben i pressmeddelandet.