Boden Handboll presenterar nya tränaren inför SHE 2016/17

Mats Kardell ny tränare i Boden Handboll. Foto: Handbollskanalen

Boden Handboll presenterade nya tränaren vid en pressträff på Boden Arena.

Som Handbollskanalen avslöjade i söndags så blir det Mats Kardell som tar över tränarsysslan i Boden Handboll efter Tobias Pettersson som kommer träna LIF Lindesberg kommande säsong.

Det var en mycket glad ordförande Jalle Svanberg som kunde presentera Mats som har en mycket gedigen handbollsbakgrund och som Boden Handboll har letat efter och nu fått hela konceptet att gå i lås efter hårt arbete.
Mats kommer förutom träna Boden även tillföra kunskaper till handbollsgymnasiet Björknässkolan i Boden.
Boden Handbolls arbete är långsiktigt för att få ett hållbart elitserielag som etablerar sig i högsta ligan som nästa säsong får namnet SHE, därav så är satsningen även på handbollsgymnasiet i Boden som man hoppas skall bära frukt i framtiden.

Som assisterande tränare blir Kenneth ”Kecke” Harlin, senast i Bodens BK HF herrar i div 2 och han har även tidigare varit andretränare i Boden Handboll allsvenskan säsongen 14/15.

Målvaktstränare fortsätter Markus Björnfot, fystränare blir Carin Hansson. Samarbetet med mentor Per Johansson kommer fortsätta och man kommer sätta sig ner och hitta linjer i det fortsatta samarbetet. Per tränar som bekant Kungälv HK som numera är i allsvenskan.

På spelarsidan så räknar man att kommande vecka göra klart med samtliga spelare i truppen, två förvärv är klara, Mariana Lopes och Matilda Eman. Ett antal spelare kommer provspela/träna med Boden Handboll kommande veckor och det är spelare från Sverige, Portugal samt en spelare från östra Europa.
Man har även förhoppning att ha samarbete med någon lokal norrbottnisk klubb på spelarsidan i en win-win situation.

Här en intervju av Peter SundqvistP4 Sportradion med tränare Mats Kardell, spelaren Carin Bergdahl, sportchefen Mikael ”Groja” Carlsson samt ordförande Jalle Svanberg.