Boden bemästrade Norrlandskonkurrent

Sara Nordström nätade fem gånger när Boden slog Strand. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån.

Strands IF i division 1 är en av få dugliga motståndare Boden Handboll kan tillgå på Norrlandshåll. SHE-laget vann träningsdrabbningen i samband med ett läger i Hudiksvall.

Efter en målsnål historia hade Boden nätat 18 gånger, nio per halvlek mot Strands totalt 15. Nyförvärvet Laura Eggert på kanten stöttade vinnarlaget med sex mål. Även från distans var vänstersidan vass, Sara Nordström stod för fem fullträffar när Boden tog sig ur matchvilan.

”Typisk första match med både uppsida och nersida men precis som det skall vara när man inte spelat på fem månader. Resultatet är inte viktigt utan det gäller att hitta till matchformen både anfallsmässigt och försvarsmässigt.”, summerade klubben intrycken på sin hemsida.

Lagen passade även på att utöka samspelet med ett gemensamt träningspass.

– Tjejerna från Strand visade upp ett härligt engagemang och tog verkligen för sig. Det är också nyttigt för oss att få lite annan sparring på träning. Synd att avståndet till Hudik är så långt för den är typen av utbyte är verkligen utvecklande för alla parter, sade Bodentränaren Tobias Pettersson till klubbens hemsida.

Strands IF–Boden Handboll IF 15-18 (7-9)