Bekräftar: Ellenor Åström Nilsson klar för Sävehof

Ellenor Nilsson Åström skakar kontraktshanden med Sävehofs manager Hanna Fogelström. Foto: IK Sävehof

Som Handbollskanalen kunde avslöja häromdan så bekräftas nu övergången av Ellenor Åström Nilsson från VästeråsIrsta till IK Sävehof till nästa säsong. Kontraktet mellan klubben och spelaren är skrivet på två år, meddelar Sävehof i ett pressmeddelande.

Den tvåvägsspelande mittnian/vänsternian Ellenor Åström Nilsson har varit en av VästeråsIrstas bästa spelare de senaste säsongerna. 25-åringen har ett högt poängsnitt och kan såväl spela fram som att avsluta själv som att spela ett starkt försvarsspel.

Egenskaperna har onekligen lockat intresse från andra håll och nu bekräftar alltså IK Sävehof att klubben värvar in Åström Nilsson till nästa säsong.

– I Ellenor får vi en spelare som har erfarenhet från många års spel i SHE. Hon har varit en viktig spelare för hennes tidigare klubb och har haft ett stort ansvar. Hon är en intelligent spelare på banan med stor motivation för att ta nästa steg i hennes karriär. Ellenor kan spela på alla niometers positioner vilket jag ser som en stor fördel. Jag tror på att med rätt fysisk träning och en ny omgivning kan hon höja sitt spel ett par nivåer, säger Sävehofs tränare Rasmus Overby.

Även nian själv är glad över att göra flytten till Partille och Sävehof för att, som hon uttrycker det, ta nästa steg i sin handbollskarriär.

– Det känns väldigt bra och spännande att jag kommer spela i Sävehof de två kommande säsongerna. Föreningen ger mig bra förutsättningar och möjligheter till att ta nästa steg i min handbollskarriär. Kommer vara roligt att spela i ett lag som slåss om SM-guldet, säger Ellenor Åström Nilsson i pressmeddelandet.

Ellenor ”Ellie” Åström Nilsson
Född: 1994
Bostadsort: Västerås (snart Göteborg)
Födelsestad: Västerås
Position: 9M
Längd: 176 cm
Vikt: 72,5 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 7
Till Sävehof: 2019
Debut: 2012 (VästeråsIrsta HF)
Moderklubb: Irsta HF
Klubbar: IK Sävehof 2019-, VästeråsIrsta HF
2012-2018
Landskamper: 0A, 12U