Även Boden fixade nytt kontrakt – säker seger mot Guif

Emmy Nordmark. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Tidigare under dagen blev Skövde HF klara för SHE nästa år efter 3-0 i matcher mot Aranäs. Även Boden säkrade sin 3-0:a idag när Guif besegrades med 29-25 (20-10) hemma i Boden.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Förra mötet lagen emellan i Boden slutade med uddamålsvinst för hemmalaget med 26-25 – då Boden redan vunnit första mötet med klara 34-26. Och dagens match liknade mer det första mötet.

Det blev ”bara” vinst med fyra bollar till slut för hemmalaget, men Boden säkrade i princip segern långt tidigare än så. Från minut 6 till minut 17 svarade gästande Guif för två mål – samtidigt som Boden gjorde åtta till ledning 12-5.

Guif slarvade en del i passningsspelet och fick inte riktigt smäll bakåt mot ett effektivt Boden, som även spelade bra i försvaret och fick flera räddningar på Virginia Fernandez. Framåt för hemmalaget stod målgaranterande Paulina Masna för sex mål, vilket var bäst i Boden.

De svartklädda värdarna ledde med hela 20-10 i halvtid och andra halvlek blev en transportsträcka, som hackades av sista tio minuterna där Boden bara fick in en boll. Men vad gör det när segern och SHE-biljetten säkrades till nästa säsong med 29-25.

Matchprotokoll >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here