”Årets komet 2016” väljer Lugi framför Sävehof

Julia Eriksson. Foto: Line Skaugrud Landevik, Bildbyrån

Julia Eriksson flyttar hem till Sverige från danska Randers på grund av Coronaviruset. Men istället för en återkomst till Sävehof väljer vänsternian spel med Lugi, det skriver Lundalaget i ett pressmeddelande.

2016 var Julia Erikssons år i svensk handboll. Då hamnade hon fyra i skytteligan, utsågs till ”Årets komet” och några dagar senare kröntes till ”Matchens spelare” i Sävehofs SM-finalvinst mot Skuru.

Två år senare var det dags för Eriksson att ta klivet utomlands när hon skrev på för danska Randers. I Danmark har det blivit 35 mål i år på 19 matcher och 90 skott. I laget återförenades hon även med Jamina Roberts – som verkar lämna Randers för att återvända för Sävehof. Så blir det inte för Julia Eriksson.

Coronaviruset kastade grus i fortsatta utlandsplaner men istället för att flytta hem till Sävehof, och kanske återigen riskera att hamna bakom Jamina Roberts i näringskedjan, blir det flytt till Lund och Lugi för 25-åringen.

– Först hade jag som avsikt att stanna utomlands, men när Coronakrisen satte stopp för övergången kom jag i kontakt med LUGI istället. Jag fick en god vibe direkt och valde snabbt att skriva på.

– Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen och hoppas jag kan bidra med ansvar både framåt och bakåt. Tycker Lugi är ett bra lag med många bra spelare på flera positioner och ett lag som kommer vara i toppen av tabellen, säger hon i pressmeddelandet.

I Julia Eriksson får Lugi en U-landslagsmeriterad, välbehövlig niometersspelare som opererar både defensivt och offensivt. Hon har också en vass arm och handled, vilket understryks av ett JSM-guld i spjutkastning.