Ännu ett förlängningsdrama – Skara vann igen

Maja Eriksson. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Följetongen med förlängning fortsätter mellan Kristianstad HK och Skara HF. Efter 70 minuter hade hemmalaget nätat 23 gånger, bortalaget 24 vilket föranledde Skarajubel med en solid ledning i matchserien.

Ordinarie tid räckte ånyo inte för att kora en vinnare.

Kristianstad fick till ett tvåmålsryck i en målsnål första halvlek. Nätrasslet var nästan lika sällsynt efter paus där Skara var uppe och vände i ledning med de orangea på nära avstånd.

Maja Hansson kvitterade fem minuter från 60. Inne i slutminuten var Andrea Jacobsen nära matchvinnartiteln, hennes 20–19 skickade KHK snubblande nära en tung triumf.

Skara hade dock kyliga planer och sekunderna på sin sida. Ida Holm kämpade väl inne på linjen och domarna pekade på straffpunkten precis innan slutsignalen ljöd.

Melanie Felber var så säker det går att vara när hon placerade in 20–20. En klar moralhöjare för Skara som sedan dominerade den första förlängningshalvan totalt.

Starkt skytte från Maja Eriksson hjälpte till att ordna 20–24 på tavlan.

Matchen hann svänga en gång till med upprepade reduceringar för Kristianstad. Det avgörande målet var dock redan gjort och kvitteringsmöjligheten i det sista hemmaförsöket fastnade i försvarsblocket.

Vinnarlaget hade en kreativ motor i Ida Holm var kreativ motor när hon inte avslutade själv,

Freja Hammer Fagerberg stod för nästan 20 räddningar och höll en hög nivå i Kristianstad, där Jacobsen stack ut bland utespelarna. Två solida prestationer har dock inte gett önskat resultat för KHK och goda råd är dyra inför den tredje kvartsfinalen.

Kristianstad HK–Skara HF 23–24 e. fl. (20–20, 9–7)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Skara leder med 2–0 i matcher. Nästa match spelas 27 mars i Skara.