Anna Johansson tar farväl i H65 Höör

Anna Johansson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

H65 Höörs stöttepelare och murbräcka går vidare till andra uppgifter. Anna Johansson har spelat sin sista match i H65-tröjan, skriver klubben på sin hemsida.

Hon var med vid det oförglömliga SM-guldet och bidrog till att vinna många Europamatcher. Niometaren kunde knäcka motståndarnas försvar och var samtidigt med att hålla ihop det egna.

Anna Johansson tar farväl av tiden som elitidrottare bara 23 år ung.

– Jag har funderat mycket på det här och slutligen kommit fram till ett beslut. Mest handlar det om att handbollen på elitnivå tar så otroligt mycket tid. Jag är en person som har så mycket annat jag vill göra och uppleva och för att det ska bli möjligt går det inte att kombinera med handbollen. Tankarna började komma i början av den här säsongen och när beslutet väl är taget kändes det rätt, säger hon till hemsidan.

Beslutet ger till att börja med tid att vända blad för kommande aktiviteter och stöta och blöta hur det blir med handbollen med tiden.

– Just nu känns det som att jag slutar, ibland känns det som en paus. Vi får se. Om ett år kanske man känner annorlunda och vill tillbaka. Men jag måste ge mig själv den här chansen, säger hon till klubbens hemsida.

Länk: Anna Johansson slutar med handboll