Amelia Lundbäck överens med Skuru

Amelia Lundbäck, H65 Höör. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Skuru IK skickar iväg flera spelare till utlandet inom några månader. Amelia Lundbäck kompenserar tappen och tar med sig sin kompetens i uppbyggnadsfasen till det gröna laget

Lundbäck har redan lärt sig på högsta nivå i SHE. Tre säsonger i IK Sävehof och nuvarande två i H65 Höör innebär att Skuru får in en mer eller mindre komplett spelare.

Samtidigt har mittnian också koll på sitt nya lag.

–Skuru känns just nu som att det är ett lag där individer utvecklas samtidigt som kollektivet presterar och går starkt. Det är alltid jobbigt att möta Skuru och det hoppas jag såklart kunna bidra till, säger hon till klubbens hemsida.

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder uppskattar inflödet efter de senaste veckornas proffsbesked med riktning från Nackalaget.

– Amelia är trygg i att ta bra beslut i högt tempo vilket är en fin grund för att passa in i vårat spel. Dessutom har hon ett fint målsinne och en förmåga att sätta sina medspelare i lägen. Hon är en spelare som gillar att kliva fram i viktiga lägen och hon har också en stark vilja att bli bättre och utveckla sig själv som spelare och det är styrkor som gynnar laget men som också krävs för att komma bra in i vårat system, säger han till klubbsajten.

Länk: Nyförvärv: Amelia Lundbäck klar för Skuru