All star-talangerna stannar i Lugi

Tyra Axnér, Lugi. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Lugi lyckas hålla hårt i två av sina stortalanger. Idag kom klubben med ett pressmeddelande att man förlänger kontrakten med vänsternian Tyra Axnér och målvakten Hanna Popaja.

Framtiden ser ljus ut för Lugi. Idag meddelade klubben att man kommer behålla två av de mest spännande framtidsnamnen över nästa säsong. Det handlar om Tyra Axnér och Hanna Popaja, som båda debuterade i SHE under säsongen, bara 17 år gamla.

Tyra Axnér hann med att göra 45 mål och 11 assist på de chanser hon fick i högstaserien. Hanna Popaja imponerade även hon med 33 i räddningsprocent på de 107 skott hon fick emot sig.

Båda spelarna var även med och tog silver för Sverige i U17-EM i Slovenien förra sommaren, där de även kom med i turneringens All star-lag som bästa målvakt och bästa vänsternia.

– Tyra och Hanna är två av Sveriges mest lovande spelare och det är verkligen jätteroligt att jobba med två sådana talanger. De är ju väldigt unga fortfarande men båda har alla förutsättningar att med rätt utveckling kunna komma riktigt långt med sin handboll, säger Lugis sportchef och tränare Kenneth Andersson i pressmeddelandet.

Själva är spelarna nöjda med att stanna kvar i Lundalaget och ser fram emot framtiden i högstaligan och ta ännu vidare kliv i sin utveckling.

– Jag är väldigt förväntansfull inför kommande säsong, då jag tycker denna säsongen har gått bra då jag fått chansen och kan inte mer än se fram emot att utvecklas i SHE i en klubb som tror på mig, säger Hanna Popaja i pressmeddelandet.

– Jag har  vuxit upp i LUGI så det känns  bra att få  fortsätta den resan och jag är nöjd med mitt första år. Jag har lärt mig massor och kände att jag kom igång ordentligt under vårsäsongen. Jag behöver lägga på mig några kilo muskler till hösten och det finns det gott om tid för att göra nu.  Jag tror på vårt lag och ser mycket fram emot nästa säsong, säger Tyra Axnér.