Alingsås föll även i returmötet mot Önnered

Alingsås tränare Mikael Franzén. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Tidigare idag lördag skrev Handbollskanalen om den första matchen i dubbelmötet mellan Önnered och Alingsås. En match som Önnered vann med två bollar. Alingsås siktade således på revansch idag på hemmaplan, men så blev inte fallet.

Hemmaplansfördelen hjälpte inte. Alingsås fick se sig besegrade av förra säsongens tabellelva även den här gången. Siffrorna blev till och med något större. Ett svagt försvarsspel satte käppar i hjulet för Alingsås.

Även om det inte handlade om några större måldifferenser så var Önnered i förarsätet matchen igenom. Första halvlek slutade med en tremålsledning för Göteborgslaget, 13-16. Vid ett par tillfällen kom Alingsås ikapp, men laget orkade aldrig ta sig förbi. Andra halvlek följde samma mönster med ett Önnered som hela tiden hade kommandot. Matchen slutade till sist 28-32.

Alingsås tränare Mikael Franzén var snabb med att erkänna sitt nederlag som rättvist och välförtjänt.

– Önnered var bättre än oss över två matcher. Dels spelade dem snabbare och dels hade de färre tekniska fel. Vi hamnade snett på det och passade fel. Vi hade inte lika kontringar som dem, kommenterade Alingsåstränaren de två matcherna på klubbens hemsida.

Ännu en missräkning för förra säsongens seriesegrare som i den inledande delen av säsongen spelat tre matcher, en två målsseger mot Varberg och nu två förluster mot Önnered på två dagar. På lagets hemsida sätter tränare Franzén ord på inledningen.

– Inte så positivt. Idag fick vi dessutom en befarad knäskada på Johan Nilsson. Men vi tuggar i oss det här och jobbar utifrån där vi är. Vi ska fortsätta med våra grunder och se till att göra jobbet.

Källa: Alingsås HK