VästeråsIrsta tar första tvåpoängaren i SHE

Hannah Flodman, VästeråsIrsta. Foto: VästeråsIrsta

VästeråsIrsta – Boden Handboll möttes i Bombardier Arena på lördagen i SHE.

VI (läs VästeråsIrsta) tar inledningsvis kommandot i SHE matchen och tar taktpinnen och anför snabbt med tre-fyra målsledning innan Boden får tag på VI i sitt försvarsspel och Boden får lite ordning på både offensiv och defensiv och kryper ikapp 7 lika efter 17 minuter, Carin Bergdahl visar vägen tillsammans med Mariana Lopes.
Time out VI som efter det tar åter kommandot i matchen och rinner ifrån nästan obehindrat. VI har ett starkare försvar och bättre individuella spelare offensivt där Boden inte riktigt hänger med. Från 7 lika går man till 12-7 och har ett betydligt bättre distansskytte än Boden som inte får koll på VI’s lirare som nästan kan promenera in i Bodens försvar och leverera distansskott och genombrott. Pausledningen blir hela 17-10.

Andra halvlek håller VI måldistansen och har kontroll på matchen, Boden försöker men det är lite klent framförallt i offensiven och skyttet, VI har många spelare som har bättre individuella färdigheter vilket blir totalt i matchen högs avgörande. VI har ett ungt lag med ett gäng mycket duktiga unga lirare som kommer höra tala om sig i framtiden, en är Hannah Flodman som satte 8 kassar i dagens match.

VI var helt enkelt klart bättre i detta möte på tabellens nedre halva och tog två viktiga poäng, VI har haft lite otur på starten av SHE med skador men kommer genom en välutbildad trupp ta poäng framförallt i hemma arenan. Boden parkerar på sista platsen och får nog fundera på att utlösa möjligheten att förstärka laget på framförallt 9m sidan där bara Carin Bergdahl har en bössa som kan ge distansmål.

Bäst i VI var målvakten Ilma Schjött och supertalangen Hannah Flodman ( 8 mål) och i Boden var Carin Bergdahl klart lysande stjärnan och unga Moa Nilsson visade framfötterna. Hannah Flodman VI (17 år fyllda) bjöd på en teknisk pärla, underarmsskott från distans rakt upp i nättaket, definitivt en stor lirare i vardande för större uppgifter och landslag i framtiden.

VästeråsIrsta kommer ta många poäng hemma där man är starka, laget är fullt av talanger och första bortavinsten är nog inte långt borta, Boden får slicka såren och parkerar på nedflyttningsplats efter tre omgångar, gör man det efter 22 omgångar återstår att se, om man skall undvika detta så behövs kraftig skärpning och ett distansskytte som är värt namnet på denna nivå.

VästeråsIrsta HF – Boden Handboll 32 – 24  (17-10)

Målskyttar VI: Hannah Flodman 8, Hannah Grytegård 6, Miram Sandberg Salach 5, Ellinor Nilsson Åström 4, Ida Lindblom 3, Matilda Forsberg 3, Victoria Otander 1,

Målskyttar BHIF: Mariana Lopes 4, Carin Bergdahl 4, Moa Nilsson 4, Annica Ölen 3, Emmy Nordmark 3, Ekaterina Lubyanaya 3, Sara Nordström 2, Lisa Hansson 1.

Publik: 253

Domare: Sebastian Buck och Kenneth Cardell