18 minuters Kungälvsk måltorka avgjorde matchen för Sävehof

Sävehof tog en stabil seger över Kungälv. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof vann planenligt hemmamatchen mot Kungälv med 24-18 (11-5). En 18 minuter svår måltorka för gästerna i första halvlek fällde avgörandet. 

De vitklädda gästerna var sugna på både skräll och revansch när de åkte till Partille för att möta Sävehof. De gulsvarta vann mötet i Kungälv före jul med 26-21, men det började kärvare ikväll.

Gästerna spelade tätt bakåt, mycket tack vare fint målvaktsspel av Johanna Kjellman, och efter 11 minuter satte Victoria Strålman in 4-2 för Kungälv. Där dog det roliga för gästerna.

Sävehof växlade upp i tempo, oftast genom stegsäkra Elin Hallagård, och stängde igen fullständigt i försvaret. Gästerna började spela mer sidledshandboll än tränare Pontus Ward Wiklund ville och slarvade även borta några viktiga anfall, framförallt vid varning för passivt spel. Det tog sen hela 18 minuter innan Kungälv gjorde sitt nästa mål.

Då hade Sävehof redan gjort elva. Med sex måls ledning i halvtid, 11-5, så blev det svårt för bortalaget att komma in i matchen igen. De var tillbaka till fyra måls underläge en bit in i andra där 19-åriga Clara Lerby imponerade på vänsterkanten. Men de gulsvarta behöll lugnet, och ledningen, trots en del slarv från deras håll också.

Matchen kutade dock inte iväg och slutade med sexmålsseger för Sävehof som vann med 24-18. Viktiga poäng för hemmalaget som nu hakar på Höör och Skuru i toppen. För Kungälv kan de trösta sig med att det inte främst är matcherna i Partille som de ska vinnas ändå.

Matchprotokoll >>