142 mål i SHE i år – nu slutar Julia Bardis

Julia Bardis. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån

En av de vassaste lirarna i SHE den gångna säsongen väljer att ta ett uppehåll från handbollen kommande säsong.

Julia Bardis tog stort ansvar i Team Eslöv den gångna säsongen. Det slutade med 142 mål, 45 assist, 28 fixade straffar och en total-MEP på 68,89 (tvåa bakom Ulrika Olsson). En intensiv säsong.

Team Eslöv ramlade som bekant ur SHE och något spel i Allsvenskan blir det inte för Bardis. Inget spel alls, någonstans.

– Efter fyra fantastiska år i klubben har jag valt att ta uppehåll från handbollen. Det är ett beslut som vuxit fram med tiden och jag känner mig redo för andra utmaningar i livet. Tiden i Eslöv har gett mig otroligt mycket, inte bara som spelare utan även utanför planen, och det kommer jag bära med mig livet ut, säger Bardis i ett pressmeddelande.

– Jag har känt en otrolig stolthet varje gång jag fått ta på den gul-svarta tröjan och det kommer alltid vara med ett leende på läpparna som jag tänker tillbaka på det. Jag vill tacka spelare, ledare och alla andra i klubben som varit med under de här åren. Jag har trivts från
första sekund jag kom hit och Eslöv kommer alltid ligga mig väldigt varmt om hjärtat.

Julia Bardis är född 1996 och är fostrad i LUGI. Trots sin ringa ålder har hon hunnit med att spela 86 matcher i Elitserien/SHE och dunka dit 403 mål.

– Att Julia väljer att sluta är en förlust för svensk handboll tycker jag. Julia har varit en av seriens bästa spelare de senaste säsongerna och haft en väldigt stor roll i Eslöv. Jag är glad att jag fick träna Julia under de fyra säsongerna som vi hade i Eslöv och jag kommer att minnas vår tid tillsammans i klubben med ett leende på läpparna. Jag önskar Julia stort lycka till med hennes nya utmaningar i livet, säger Tomas Westerlund, tränare i Eslövs IK 2013-2018.