Virolainen utlovar folkfest på årets Aranäs Open

Aranäs Open

Publiceras i samarbete med Aranäs Open

I slutet av maj arrangeras Aranäs Open, en turnering där allt är samlat på ett och samma ställe. Ett perfekt avslut på en lång säsong.

– Det brukar bli folkfest i Kungsbacka, säger Niklas Virolainen.

I år är det dags för den 24:e upplagan av Aranäs Open. Den 21–22 maj ska 50 handbollsplaner fyllas med barn och ungdomar i Kungsbacka. Alla planer ligger samlade på ett och samma ställe, vilket gör att det skapas en riktigt bra stämning på Kungsbacka sportcenter.

Turneringen riktar sig till barn och ungdomar födda 2002–2014, och i år satsar arrangörerna dessutom på att ha en klass med parahandboll.

– Vi är väldigt glada över att det finns något för alla, säger Virolainen.

Finalarenor med publik

Alla matcher kommer spelas på gräs eller konstgräs, förutom de äldsta som spelar i den nya sporthallen. Alla lag garanteras fyra matcher och i klasserna med slutspel så spelas finalerna på en av finalarenorna. Runt dessa finns läktare som kommer fyllas med peppande åskådare.

– Det finns inte så många juniorturneringar, i och med att många då redan gått upp i A-lag. Men vi hoppas på att kunna fylla alla platser, säger Virolainen.

Kortplan och mer handboll

För de yngsta deltagarna blir det inget slutspel, men efter att matcherna är över får alla lag ta emot pris på scen. Matcherna kommer spelas på miniplaner med gräsunderlag.

Nytt för U9 är att man kommer testa på att spela på en kortare plan. Planen kommer vara lika bred som en vanlig handbollsplan, men 14 meter kortare. Det gör att det kommer bli ännu mer skott och handboll för barnen.

”Lilla Avenyn”

Boende, mat och planer ligger på gångavstånd från varandra, och nere vid planerna finns det möjlighet att göra det mesta. Inne på området finns ”Lilla Avenyn”, där utställare visar upp och säljer sina produkter. Det kommer finnas möjlighet att köpa handbollsutrustning från Team Sportia och cuptröjor tryckta med sitt namn.

”Man kan hänga här hur länge som helst”

I anslutning till planerna finns möjlighet att köpa både mat, fika och mellanmål. Något som brukar uppskattas av deltagarna.

– Allting finns här, så man kan hänga här hur länge som helst, säger Virolainen.

– För de yngsta kommer det bland annat finnas hoppborg och tivoli i miniformat, vilket är något vi verkligen satsar på, fortsätter Virolainen.

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till cupen, och få avsluta säsongen på bästa sätt.

– Det brukar bli ett myller av folk runt planerna och i staden, under två dagar är det folkfest i Kungsbacka, avslutar Virolainen.

Här kan du läsa mer om Aranäs Open och anmäla ditt lag till cupen. 

PS. Du hittar alltid alla cuper på Handbollskanalens sektion Cupcenter. Tipsa oss gärna om du saknar någon eller om din förenings cup inte finns med. DS.