Speltips Handbolls-VM: Sverige i VM-premiär mot Egypten

Albin Lagergren, Sverige. Foto: Bildbyrån

Innehåll i samarbete med SverigeSpelar.se

Handbolls-VM drog igång på torsdagen med att hemmanationerna Tyskland och Danmark premiärspelade mot Korea respektive Chile. I dag (läs fredag) är det Sveriges tur att kliva in i mästerskapet. Ett Sverige med stora medaljförväntningar efter EM-silvret i fjol. Egypten väntar i första matchen.

Matchinfo
Egypten – Sverige
Handboll, VM
Fredag 11 januari 20:30

Inbördes möten
2017: Sverige – Egypten 33-26
2016: Egypten – Sverige 26-25
2015: Sverige – Egypten 25-25
2014: Sverige – Egypten 23-21
2013: Egypten – Sverige 29-40

Läget i laget, Egyptet
Egypten tillhör alltid de bästa nationerna i Afrika och brukar inte ha några problem att kvala in till mästerskapen. Det här är faktiskt det 14:e VM-slutspelet i följd som Egypten spelar. Det har varit tunnsått med framgångar. 2001 gick nationen till semifinal, men förlorade den och sedan också bronsmatchen. Den fjärdeplatsen är bästa resultatet hittills. I VM 2017 slutade Egypten på 13:e plats. Med Argentina och Angola i samma grupp ska Egypten ha bra chans att sluta sämst fyra och därmed nå mellanrundan, men allt därutöver ska betraktas som en stor bonus. Sedan maj 2018 är spanjoren David Davis förbundskapten och det borde innebära ett taktiskt lyft.

Läget i laget, Sverige
Sverige har en ny gyllene generation på gång. Den förhållandevis unga truppen visade redan i fjol att laget håller hög klass när det blev EM-silver efter finalförlust mot Spanien. Till det här mästerskapet har truppen spetsats till ytterligare med Kim Andersson och Kim Ekdahl Du Rietz som båda gör comeback i landslaget. Båda har såklart insett att Sverige är en het medaljkandidat i det här mästerskapet och även i hemma-EM nästa år och OS därefter. Sverige har haft några småskavanker i truppen under uppladdningen, men för att vara handbollsspelare ser det ovanligt piggt och friskt ut. Till den här matchen ska förbunskapten Kristján Andrésson ha alla spelare tillgängliga.

Speltips Egypten – Sverige
Sverige öppnar turneringen som mycket stor favorit i matchen mot Egypten och ger 1,13 hos Unibet. Det ska inte bli några som helst problem och Sverige kan användas som bank i olika komber. Vill man få upp oddset något är ett överspel aktuellt. Sverige och Egypten möttes i VM 2017 och den matchen vann Sverige med 33-26. Gränsen ligger på 55,5 mål. Vi spelar det till oddset 1,96 eller över. Sverige spelar med högt tempo och snabba avslut och ofta blir det målrika matcher.

Vid nyår infördes en spellicens i Sverige vilket gjorde att alla spelbolag och nätcasinon var tvungen att ansöka för att få verka i Sverige. Här hittar du alla spelbolag med svensk licens.