Danmark mot Sverige – ett mästerskapsderby svårt att betta på

Danmark firar VM-guld 2021. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

I betalt samarbete med Bettingsajter.se

Den regerande europamästaren mot den regerande världsmästaren. När Sveriges herrlandslag möter Danmarks motsvarighet i den kommande träningslandskampen i april, kommer det att slå gnistor. Tveklöst. Vem som kommer gå segrande ur striden är mycket svårt att säga.

Den 16 april kommer Danmark att gästa Malmö Arena. Då ställs Danmark mot Sverige i en drabbning med höga förväntningar. Oavsett utfallet kommer det att bli en tuff och intensiv kamp. Det är en svår match att betta på, även om man har koll på det mesta kring de båda lagen. En bra början är att få bättre koll på statistiken och analyserna är genom sidor där du kan betta på handboll,, åtminstone om du vill lägga en insats på spelet. Tittar man enbart på den officiella statistiken ser man att Sverige mött Danmark 220 gånger. 124 gånger har Sverige segrat. 80 gånger har Danmark segrat.

Extra fartfyllt event

“Att vinna ett guld med Sverige är det största jag fått uppleva under min handbollskarrär, och jag drömmer om att få göra det igen. Det blir som en supercupfinal mellan två mästarlag och båda kommer att vilja avsluta landslagssäsongen på topp”, som Andreas Palicka säger. Det är såldes två viljestarka lag i absolut världsklass som möter upp. Vilket givetvis gör det till ett lärorikt event att vadslå på. Eftersom handboll i sitt grundutförande är ett fartfyllt och målintensivt spel, kommer intensiteten och pulsen vara i absolut världsklass på påskafton i Malmö Arena.

För den som lägger en insats adderas ytterligare en dimension till spelandet.

Hur spelar man på handboll?

Eftersom handboll är en svängig och målglad sport är den en extremt underhållande sport, vilket gör det till en tacksam underhållning även från framför Tv:n för den som inte har biljetter. Särskilt när spelet gäller ligor som svenska Elitserien, tyska Bundesliga och Spaniens Liga ASOBAL. Men hur spelar man på matcherna på egentligen?

Det enklaste och mest populära spelformen är att utse matchvinnare. Vem kommer vinna? Spelbolagen sätter sina odds för matchresultat baserat på om ett lag är favorit eller i underläge. Man kan tippa på om det blir en hemmaseger, oavgjort eller bortaseger.

Handikappsspel är också populärt inom handboll. Om än något svårt att sätta sig in i. Lite förenklat kan man säga att det handlar om att höja oddsen på jämna matcher. Det är inte ofta ett odds på exempelvis 1.05 gånger pengarna lockar. Därför kan man, när handikappsspel erbjuds, välja att ett lag ska vinna med till exempel 3–0 eller mer. Det ger högre odds, och mer spänning. Men också högre risk.

Du kan också spela över- och underspel. Det går ut på att välja totalt antal mål vid fulltid, för ett specifikt lag eller vid halvtid.

Eftersom handbollsmatcher är snabbföränderliga, tack vare att det förekommer fler mål än i jämförbara sporter som exempelvis fotboll, är livebetting populärt inom handboll. En till synes säker ledning kan snabbt vändas när momentum svänger. För den uppmärksamme spelaren finns det stora fynd att göra. Även i en match som, förväntas bli, så jämn och hård som den mellan de två världslagen Danmark och Sverige.