Thomas Forsberg förlänger med damlandslaget och Svenska Handbollförbundet

Thomas Forsberg. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Thomas Forsberg har skrivit på för att fortsätta som målvaktstränare för det svenska damlandslaget fram till 2026. Dessutom fortsätter han som strategisk ansvarig för utvecklingen av målvakter och instruktörer inom svensk handboll fram till sommaren 2028.

Forsbergs engagemang i att forma Sveriges målvaktstalanger började redan 2012 när han började arbeta med målvaktsutbildningar för Svenska Handbollförbundet. Under åren har hans ansvarsområde växt och inkluderar nu en övergripande ledning av målvaktsutvecklingen i landet, genomförande av omvärldsanalyser och utbildning av såväl målvakter som målvaktsinstruktörer.

– Vi har en tradition av målvakter i världsklass inom svensk handboll och har i dag också väldigt många duktiga instruktörer som jobbar såväl internationellt som nationell. Det är roligt och lärorikt att jobba långsiktigt för att vi även i framtiden ska kunna hänga med men också utveckla målvaktsspelet, säger Thomas Forsberg till Handbollslandslagets hemsida.

Forsbergs roll i damlandslaget

Samtidigt som han strategiskt arbetar för Svenska Handbollförbundet har Forsberg också fungerat som målvaktstränare för det svenska damlandslaget sedan Tomas Axnér tog över som förbundskapten. Under de senaste fyra mästerskapen har Sverige placerat sig bland de fem bästa varje gång. Närmast på agendan står fyra EM-kvalmatcher och tre OS-kvalmatcher, där Sverige strävar efter att kvalificera sig till båda turneringarna.

– Jag tycker väldigt mycket om att jobba med Tomas Axnér och Johanna Wiberg, liksom resten av ledningen runt landslaget och de målvakter vi har där. Jag tycker att vi hela tiden tar steg, såväl med laget som med målvaktsspelet mer specifikt. Nu siktar vi mot OS och EM senare i år och vi har ännu fler mästerskap framöver där vi vill vara med och slåss i toppen, fortsätter Forsberg.

– Thomas har gjort ett fantastiskt jobb under många år och är en viktig del i utvecklingen av svensk handboll, både i rollen som målvaktstränare för damslaget och i rollen som strategiskt ansvarig för utvecklingen av målvakter och instruktörer. Det är viktigt att vi har en kontinuitet och långsiktighet i det arbete vi tror på och därför känns det bra att Thomas vill fortsätta med båda uppdragen de kommande åren, säger Hanna Fogelström, landslagschef, till Handbollslandslagets hemsida.

Länk: Dubbla förlängningar för Thomas Forsberg