Slutspelen skjuts fram – Uppdaterade bestämmelser från SHF gällande Coronaviruset

Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån.

Under torsdagseftermiddagen uppdaterade Svenska Handbollsförbundet sina beslut kring Coronaviruset och tävlingsverksamheten som bedrivs runt om i landet. Här sammanfattar vi det som förbundet har beslutat och publicerat på sin hemsida. 

Seriespel
Samtliga serier kommer att fortsätta som planerat, men från och med nu på fredag 13/3 tillåts ingen publik på matcherna. Det är alltså endast spelare, tränare, domare och andra nödvändiga funktionärer som kommer få befinna sig på plats under matcherna.

Slutspel
Alla slutspel och kval flyttas fram och planerat starta i mitten av april. Slutspelen kommer dessutom att kortas ner genom färre matcher, exakt hur meddelas inte i nuläget.

USM
Steg 4 genomförs som planerat – men ingen publik tillåts på matcherna. Deltagande lag tillåts delta max max 30 personer per trupp. I nuläget beräknas Finalspelet 24-26 april att genomföras som planerat.

Ungdomsserier
Förbundet rekommenderar distrikten att avsluta alla ungdomsserier från och med på fredag 13/3.

Landslag
Förbundet inväntar besked från Internationella Handbollsförbundet och Europeiska Handbollsförbundet gällande de kvalmatcher som är planerade inom den närmsta tiden.

All övrig information gällande bestämmelser och rekommendationer som rör spridningen av Coronaviruset går att hitta på Svenska Handbollsförbundets hemsida.