Frank går ner – för att varva upp

Ny kula för Frank. Foto: Uppsala HK

Spelare med rutin från högre divisioner är alltid välkomna nyförvärv. När spelaren kommer från spel två divisioner högre, är de än mer välkomna. Nu börjar Oskar Frank om, för att varva upp igen, och han gör det hos Uppsala HK.

Skånelas målfarliga playmaker på mittnio hade det tufft föregående säsong. En säsong överfylld av skador och problem. En skada i axeln på hösten, efter det, ett stukat ledband och som om inte det vore nog så fick Frank hjärtmuskelinflammation under sin rehab. 23-åringen fick då inte träna i huvud taget på flera månader, i någon form.

Men nu är Frank redo att starta upp sin handboll igen, och han gör det på lån i det två divisioner lägre laget Uppsala HK. Men det har sina förklaringar.

– Konkurrensen på nio meter i Skånela är tuff. Eftersom jag i princip missat ett helt år behöver jag mycket speltid, inte sitta på bänken. Då jag bor och pluggar i Uppsala var division 2-spel i Uppsala HK det bästa alternativet, förklarar Oscar Frank i ett pressutskick.

Att få in en spelare som för ett drygt år sedan var högst delaktig i Skånelas framgångar då det var nära att slå ut Handbollsligelaget Önnered i kvalet upp i till svenska handbollens finrum, borde inte vara aktuellt. Nu är det verklighet, och ett välkommet tillskott till Uppsala HK.

– Väldigt kul att vi kan knyta till oss en så skicklig och välmeriterad spelare som Oscar, säger Uppsalas tränare Per Haglind i ett pressutskick.