Comeback i H43 för Roganovic

Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

När Zoran Roganovic lämnade HK Malmö efter förra säsongen trodde nog de flesta att karriären var över. Men nu har legendaren Zoran Roganovic gjort comeback för sitt hjärtas lag – H43.

H43 träningsspelade mot ett reservbetonat HK Malmö (H43 vann med 34–29) och på plan fanns alltså Zoran Roganovic, en av Handbollsligans bästa spelare någonsin. Ett hyfsat nyförvärv för division 2-klubben.

– Det var vår första träningsmatch och det gick bra. Jag trodde inte jag skulle spela mer handboll utan bara satsa på ungdomsarbete men efter några träningar med H43 fick jag suget tillbaka, sa Zoran Roganovic till Sydsvenskan.

Roganovic, som gjorde tre mål och mängder av assist i matchen, spenderade två säsonger i LUGI och en i HK Malmö efter att han lämnade H43. Nu ser det ut att bli fler säsonger för 39-åringen.

– Det är verkligen en fantastisk grupp med massor av unga talanger från H43:s egen skola. Karin Olin är en själen i laget som lagledare, Jacob Anderberg en härlig huvudtränare och Viktor Bruhn och Adam Hereka är två tongivande spelare som varit med en hel del. Vi är en ganska rutinerad trupp för att vara division 2 även om vi har slussat in många egna juniorer.

– Jag vill verkligen hjälpa A-laget så att vi om två år i spelar i allsvenskan. Sedan kan jag sluta, sa Zoran Roganovic efter matchen.