VM:s bästa vänsternia Lois Abbingh klar för ryska mästarna

Lois Abbingh i kvartsfinalen mellan Nederländerna och Tjeckien under handbolls-VM 2017 i Magdeburg. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

I VM 2017 utsågs Nederländernas Lois Abbingh till turneringens bästa vänsternia. Nu kommer en ny fjäder i hatten, och förmodligen ett påpackat lönekonto, för 25-åringen som är klar för ryska Rostov-Don, enligt lagets hemsida.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Värvningen av VM:s All Star-vänsternia och dessutom tvåa i skytteligan är en maktdemonstration från Rostov. De regerande ryska mästarna som precis ska påbörja slutspelet i ligan och dessutom är klara för kvartsfinal i Champions League mot ungerska Ferencvaros – det efter att ha besegrat CSM Bukarest i den sista gruppspelsmatchen.

Rostov och Ryssland kommer att bli det femte landet som Abbingh spelar sin klubbhandboll för. Karriären startade i födelsestaden Groningen och vidare till Emmen i hemlandet. Snart tänjde hon landgränsen över till Tyskland och Oldenburg där hon vann tyska cupen 2012.

Från Tyskland packade hon väskan och flyttade till rumänska Baia Mare mellan 2014-2016. Där hann hon också med att vinna den inhemska cupen 2015. Sedan 2016 har hon spelat för Issy Paris i Frankrike, därifrån hon nu anländer till Rostov-Don.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here