Meriterad tysk högernia till Sporting Lissabon

Jens Schöngarth. Foto: hamburg-handball.de

Den gångna säsongen var Jens Schöngarth utlånad från sitt Hamburg i andraligan till stjärnklubben Flensburg för att ersätta den skadade norska stjärnan Magnus Rød på högernio. En dröm för den meriterade tysken som nu gör ett nytt äventyr, i Portugal.

Den vänsterhänte Jens Schöngarth lämnar Handball Sport Verein Hamburg, som till vardags huserar i den tyska andraligan. Schöngarth, som flyttade från Göppingen till Hamburg förra säsongen och lånades ut till SG Flensburg-Handewitt under andra halvan av säsongen, flyttar till den portugisiska toppklubben Sporting Lissabon.

Senaste säsongens tabelltvåa i den portugisiska ligan som dessutom spelar internationell handboll den kommande säsongen då de ska spela European League. Han efterträder ex-THW Kiel-stjärnan Marko Vujin i Sporting, som tog flyttlasset till Nordmakedonska Vardar Skopje i sommar.

Hamburgs president Marc Evermann berättar på klubbens hemsida att han gärna hade haft kvar Schöngarth men att det hela är en ekonomisk fråga.

”På grund av coronakrisen är klubbens ekonomiska situation svår att bedöma under den kommande säsongen. Från och med nu måste vi ta en minskad total budget, som tvingar oss att agera försiktigt ekonomiskt. ”, säger HSVH:s president Marc Evermann på klubbens hemsida.