Korsbandet av för ”världens största talang” – borta i upp till 12 månader

Haukur Thrastarson under EM 2020. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Den isländska talangen Haukur Thrastarson har haft en tuff start i sin nya klubb Vive Kielce. Efter en sommar fylld med rehab efter att ha opererat en stressfraktur på revbenet skriver den isländska sidan Handbolti nu att Thrastarson kommer vara borta ur spel i 10 till 12 månader. 

För ett par dagar sedan meddelade den unga talangens klubb Kielce att Thrastarson ådragit sig en skada i knäet och förväntas bli borta ur spel i minst sex veckor, men enligt isländska Handbolti ser det alltså ut att bli en bra mycket längre rehab än så för ”världens största talang”, som han kallats. För trots att Kielce meddelat att man i princip uteslutit att korsbandet skulle vara av, så ska det enligt den isländska hemsidan handla om att Thrastarsons vänstra främre korsband har slitits av.

Haukur Thrastarson skadade sig i samband med en kontring under Champions League-matchen mot norska Elverum under torsdagskvällen. Som det befarades redan på plats så visade sig under en senare undersökning att korsbandet var av, skriver Handbolti.

Enligt Handbolti ska Thrastarsons bror ha sagt att den unge islänningen ska vara påväg hem till Island för att genomgå operation och en inledande rehabilitering på hemmaplan innan han återvänder till Kielce och Polen.

– Haukur är verkligen frustrerad och besviken över den här situationen, men han är fast besluten om att komma tillbaka ännu starkare, säger brodern Örn Thrastarson till den isländska hemsidan. 

Källa: Frá keppni í 10 til 12 mánuði
Källa: Haukur Thrastarson’s Injury
Relaterad artikel: Haukur Thrastarson skjuter upp debuten – men förlänger Kielce-kontraktet