Igropulo gör comeback – blir lagkamrat med Stenmalm

Konstantin Igropulo lossar mot IFK Kristianstad i Champions League 2015. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Efter en tids frånvaro från handbollen står det nu klart att den fine Konstantin Igropulo gör comeback. Under lördagen presenterades han som Wisla Plocks senaste tillskott.

De senaste åren i Konstantin Igropulos handbollskarriär har varit något kantstötta. Efter en fin tid i FC Barcelona (2009-2012) och Füchse Berlin (2012-2015) gick flytten till KIF Kolding-Köpenhamn. Och där började problemen.

”Han har skjutit som en gammal man, och nu har vi fått en förklaring” sa Koldings klubbdirektör Jens Boesen efter att ryssen i maj 2015 fick föras akut till sjukhus. Det visade sig att 2,5 cm av en redan bortopererad blindtarm fanns kvar i ryssen. Denna kvarvarande bit hade inflammerats och inflammationen hade spridit sig i kroppen och Igropulo fick akut lägga sig under kniven.

I april 2017 värvades Igropulo till belarusiska Meshkov Brest men säsongen spolierades av en knäskada som hållit 34-åringen borta från handbollen sedan dess.

Nu blir det dock nya tag i polska Wisla Plock där tomrummet efter brassen José Guilherme de Toledo, som går till HC Vardar, ska fyllas. Och som grädde på moset blir Konstantin där lagkamrat med Philip Stenmalm. Småländskt bombardemang på vänsternio och Stavropoliskt på högernio. Wisla Plock, som kommande säsong spelar Champions League i grupp D tillsammans med bl. a. IFK Kristianstad, kan bli fina i år!

Det bästa av allt med denna övergången är ändå Wisla Plocks presentation av sitt nya krutpaket på högernio.