Franske stortränaren lämnar Sporting av familjeskäl

Under Thierry Antis ledning vann HBC Nantes fyra av fyra möten med IFK Kristianstad. Foto: Emil Langvad/Bildbyrån.

Det blev bara en säsong i Sporting Lissabon för Thierry Anti, det står klart efter att klubben meddelat på sin Twitter att den franska tränaren lämnar på grund av familjeskäl.

Efter tio år som tränare i HBC Nantes (där han framförallt tog klubben till två inhemska cuptitlar, en andraplats i ligan 2017 och en andraplats i Champions League 2018) så blev det bara en säsong för Thierry Anti i Sporting Lissabon.

Det stod klart redan tidigare i år att 61-åringen skulle lämna Lissabon säsongen 2021/22 för att ta över som tränare i franska Aix, men nu lämnar alltså tränaren Portugal i förtid. Anledningen ska vara ”familjeskäl” men förklaras inte i närmare detalj än så.

– Folket här är extraordinära, det har varit en underbar upplevelse men jag väljer nu att åka hem till min familj. Det var ett nöje att träna Sportings spelare och även fansen här är fantastiska. Nu är jag ”Sportinguista” och jag vill komma tillbaka hit många gånger, säger Thierry Anti på klubbens Twitter.

Under Antis tid i Lissabon tog sig Sporting till andraplatsen i Champions Leagues grupp C, en placering framför Sävehof, men förlorade utslagningsmatchen mot Dinamo Bukarest. Även i ligan fick de gröna nöja sig med en andraplats efter att Magnus Andersson och Porto vunnit förstaplatsen.