”Busschauffören” med nytt jobb – målvaktstränare i Lada Togliatti

Pavel Sukossian. Foto: Rushandball.ru

Den smått legendariske Pavel Sukossian har hittat en ny tjänst som målvaktstränare i Lada Togliatti.

ANNONS

”Busschauffören” minns ni säkert som följde Bengan Boys på 90-talet. Bakom smeknamnet på den ryske andremålvakten döljer sig Pavel Sukossian som inte alls var någon dussinlirare. Totalt 145 A-landskamper, 2 OS-guld, 2 VM-guld och 1 EM-guld finns på hans CV.

För ett år sedan rapporterade vi att han fortfarande var aktiv, då 55 år gammal i ryska ligalaget UOR 2. Han var också assisterande tränare för Luch Moskva i ryska damligan men nu i veckan signerade han ett nytt anställningskontrakt.

Det blir en tjänst som målvaktstränare i Lada Toglitti framöver för Sukossian. Han har under hösten stöttat det sydkoreanska damlandslaget, där hans gamle polare Andrei Lavrov arbetat med herrlandslagets målvakter, men fick tidigt kontakt med Lada, berättar han för Handball.ru, och där blir han nu ett tag om han får välja själv.

– Kontraktet är till slutet av säsongen. Men jag tror att jag blir längre. Koreanerna sa att de kanske skulle kontakta mig igen. Men om jag bosätter sig här kommer jag inte att gå till dem. Jag är här för att stanna, tuffa på till slutet, tills hälsan inte längre är med mig.

HC Lada är klara för kvartsfinal i EHF-cupen där de ställs mot SCM Craiova från Rumänien. I laget finns tre duktiga målvakter i form av Elena Utkina, Anastasia Lagina och Margaria Orlova.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here