TV-torsdag: Bjuder på fullspäckat matchschema

Line Hindhede. Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån.

Torsdagskvällen bjuder till alla anledning att sätta sig i soffan och avnjuta handbollsmatch efter handbollsmatch. Såväl i de svenska ligorna som Bundesliga och Champions League finns det drabbningar att välja på under kvällen – så det gäller att prioritera.

SHE
Skara HF – BK Heid (19:00)
Matchen sänds på Cmore

Hemmaspelande Skara HF slåss i nuläget med Lugi och VästeråsIrsta om fjärdeplatsen i tabellen – en plats som de dessutom tar över om de plockar med sig två poäng hem från kvällens möte. BK Heid har placerats sig strax under kampen om fjärdeplatsen, och med ett par poäng färre kämpar de för att ge sig in i striden även dem. En bortavinst skulle betyda att de närmar sig ytterligare, och definitivt har en fot med i kampen om topplaceringarna.

Handbollsligan
OV Helsingborg – HK Varberg (19:00)
Matchen visas på Cmore

Bottenmöte i Handbollsligan och en minst sagt viktig match – kanske framförallt för OV, som faktiskt bara har fem poäng upp till den tioendeplats som Hallby i nuläget innehar och som innebär att man slipper undan att kvala för att hålla sig kvar i ligan. HK Varberg har det fortsatt tufft under säsongen.

Herrallsvenskan
Tyresö Handboll – Rimbo HK Roslagen (19:00)
Matchen går att se på SolidSport

Bundesliga
HW Ballingen Weilstetten – THW Kiel (19:00)
SC Magdeburg – SC DHfK Leipzig
Matcherna sänds på Viaplay & Viafree

Champions League
Motor Zaporozhye – Vive Kielce (17:30)
Matchen visas på Viaplay