Slutspurten i divison 1 – Vinslöv klara för allsvenskan

Foto: Vinslövs HK

Grundserierna närmar sig sitt slut runt om i landet, och i division 1 kan man urskilja såväl säkra seriesegrar som spännande och tajta tabeller inför slutspurten. I herrarnas divison 1 södra säkrade Vinslöv seriesegern och klivit upp till allsvenskan under lördagen, och med en omgång kvar i de fyra divison 1-serierna ser läget ut såhär.

Dam 1 Norra
Redan med fyra omgångar kvar säkrade AIK seriesegern och platsen upp till allsvenskan nästa säsong, men där under är det fortfarande öppna kort om vem som kommer att knipa kvalplatsen. Tumba och Kungsängen har båda två fortfarande chansen att ta andraplatsen i serien – och därmed få chansen att kvala upp till allsvenskan. Med två matcher var kvar är det Tumba som har övertaget, men endast med två poäng.

I botten av tabellen är det Silwing-Troja, Alfta, Gimonäs och Tyresö som har det tufft inför slutspurten. Alfta har fortfarande chansen att eventuellt få kvala för att hålla sig kvar, om de lyckas putta ner Silwing-Troja från nioendeplatsen genom två raka vinster samtidigt som just Silwing-Troja förlorar sin sista match.  

Tabell >>

Dam 1 Södra
I damernas södra serie är det allt mer jämnt i toppen, då S-hof har en knapp ledning med ett poäng före Somby/Skövde. Därefter är det ett litet glapp ner till Kroppskultur på tredjeplatsen innan det återigen blir jämnt mellan lagen. Fortsatt öppna kort alltså, och vem som kommer avancera upp till allsvenskan är inte spikat förens de sista matcherna spelats.

I botten är det mer tydligt i den södra serien. Önnerediterna kommer att placera sig sist i tabellen – och får därmed kvala för att hålla sig kvar i division 1 inför kommande säsong.

Tabell >>

Herr 1 Norra
VästeråsIrsta kommer att kamma hem seriesegern i herrarnas divison 1 norra, det efter sina 20 vinster hittills i serien. Därefter kommer Tumba och Enköping att erhålla den andra- och tredje platsen i tabellen.

I mittenskiktet är det mer jämnt mellan lagen, men i botten blir det återigen tydligt vilka som kommer att få kämpa för att inte behövs lämna division 1 efter säsongens slut. GP, Eskil och Silwing-Troja har alla tre fortfarande chansen att knipa en kvalplats – men det kräver såväl vinst i sista matchen som lite ren tur gällande hur de andra två lagen spelar för att ta sig dit.

Tabell >>

Herr 1 Södra
Vinslöv har klart och tydligt varit ute efter förstaplatsen i herrarnas divison 1 södra säsongen igenom, och har egentligen bara varit hotade utav ett enda lag – Anderstorp. Genom en stark avslutningen på säsongen så kunde de dock säkra den efterlängtade förstaplatsen och fira spel i allsvenskan den kommande säsongen efter en bortavinst mot Alingsås under lördagen.

Anderstorp landar strax därefter och är klara för en utav kvalplatserna, medan Drott och Ankaret får göra upp om den sista platsen sinsemellan när de möts i Bjärred nästa lördag.

Tabell >>