Skjern plockar in isländsk målvakt – dörren stängd för Leo Larsson?

Ole Nørgaard och Henrik Kronborg . Foto: Skjernhaandbold.dk

Den danska klubben Skjern har gjort klart med ett nyförvärv på målvaktsfronten inför nästa säsong. Den isländska målvakten Björgvin Páll Gústavsson har skrivit på för klubben.

För en dryg månad sedan rapporterades det om att Skjern var intresserade av att plocka över Leo Larsson inför nästa säsong. Någon affär har ännu inte blivit av och nu verkar det som att IFK Kristianstad kan få behålla sin energiske målvakt.

Skjern har nämligen värvat en annan målvakt inför nästkommande säsong. Den isländska landslagsmålvakten Björgvin Páll Gústavsson ansluter inför säsongsstarten 2018. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Den rutinerade 32-åringen har spelat 195 matcher i landslaget för sitt Island och håller fortfarande en hög nivå. Tillsammans med Emil Nielsen väntas han bilda ett väldigt starkt målvaktspar nästa säsong. Han kommer senast från den isländska klubben Haukar Hafnarfjörður.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger. I januari månad är tanken att Björgvin Páll Gústavsson ska spela EM med Island. Han är nämligen uttagen i den isländska EM-truppen.