Sävehof föll mot SCM Rumanci Valcea

Sävehofs Ida Staxen Lagerbon. Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån.

Huvudrundan i damernas Champions League närmar sig sitt slut, och under lördagseftermiddagen/kvällen spelades tre matcher runt om i Europa. Sävehof föll mot rumänska Rumanci, Brest Bretagne plocka en bekväm seger mot Krim Mercator och Vipers Kristiansand 

Grupp 2: SCM Ramnicu Valcea – IK Sävehof 28–20 (16–10)

Sävehof besökte Rumänien och SCM Ramnuci Valcea under lördagseftermiddagen och kämpade för att få med sig två nya, fräscha poäng in i huvudrundans andra grupp. Riktigt så blev dock inte fallet när hemmalaget drog iväg till en ledning med sex bollar redan under den första halvleken.

Sävehof hade inte mycket att säga till om under de första 30 minuterna, vilket gjorde det i princip omöjligt för dem att gå segrande ur striden – så länge Ramnicu inte lade sig platt.

Den andra halvleken bjöd på ytterligare 12 mål för hemmalaget, men bara 10 för Sävehof. En storförlust med åtta mål blev alltså resultatet, och Sävehof ligger kvar på sistaplatsen i CL-huvudrundans andra grupp – det blir alltså inget vidarespel i slutspelet för Sävehofs del.

En match återstår nu i Champions League för det svenska laget, när de den åttonde mars tar emot grupptvåan Brest Bretagne Handball hemma i Partille Arena.

Grupp 2: Brest Bretagne Handball – RK Krim Mercator 37–26 (19–14)

Sävehofs kommande motståndare spelade även dem match under lördagseftermiddagen. Krim Mercator stod för motståndet och det bjöds på ännu en storvinst. Hemmalaget Brest Bretagne drämde in 19 bollar under den första halvleken – och med den målfrekvensen är det ju svårt att inte vinna matcher. Krim kämpade på bra genom starten av matchen, men var snabbt ifrånsprungna av hemmalaget målmässigt.

Brest Bretagne levererade ytterligare 18 mål under den andra halvan av matchen, och vann slutligen med överlägsna elva mål.

Resultatet betyder att Krim ligger kvar, strax framför Sävehof, på tre poäng samt att Brest Bretagne drar ikapp Györi Audi ETO KC som innehar förstaplatsen på 15 poäng i nuläget.

Grupp 1: Vipers Kristiansand – Rostov-Don 29–32
Det bjöds på en målrik match när Vipers Kristianstad tog emot Rostov-Don under lördagskvällen. En knapp ledning för hemmalaget i halvtid resulterade i en vändning från Rostov-Don tidigt i den andra som höll i sig matchen ut. Trots en upphämtning av Vipers Kristiansand under slutminuterna var det slutligen gästerna som var det starkare laget och tog med sig de två poängen in i tabellen.

Vipers Kristiansand behåller, i och med förlusten, sin femteplats i huvudrundans grupp 1 – fyra poäng efter CSM Bucuresti på fjärdeplatsen, som dock har en match mindre spelad.

Tabeller och resultat >>