Så gick det i Herrallsvenskans premiäromgång

Helsingborgs Emil Andersson. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Under helgen har den inledande omgången av Herrallsvenskan spelats. Samtliga 14 lag har spelat varsin match, där OV Helsingborgs och HK Varbergs båda förluster kanske är det som väckt mest uppmärksamhet.

Kungälvs HK – OV Helsingborg 26–25
OV Helsingborg föll ner till Allsvenskan efter en tuff säsong i Handbollsligan förra året – och nu startade de alltså säsongen med en tung förlust mot Kungälvs HK. Matchen höll sig jämn mellan lagen rakt igenom och med 45 sekunder kvar att spela stod måltavlan på 25-25. Med 16 sekunder kvar satte dock Alexander Regen dit det avgörande målet för sitt Kungälv, och de gick segrande ur striden och fick med sig de två poängen in i tabellen.

Målstarkast i matchen var Helsingborgs Emil Andersson samt Kungälvs Emil Bramming och Isak Hane med sju mål vardera.

Tyresö Handboll – VästeråsIrsta HF 28–32
I Tyresöhallen fick hemmalaget se sig besegrade under lördagen, när VästeråsIrsta – det dock efter en jämn match lagen emellan. Tyresö hängde med bra fram tills det var knappt tio minuter kvar att spela, då gästerna skaffade sig ett övertag som blev för svårt att ta ikapp

Flest mål i matchen gjorde gästernas Anton Lindblom, med sina nio fullträffar.

HK Torslanda – LIF Lindesberg 32–28
Torslanda och Lindesberg slutade båda två i den nedre delen av tabellen förra säsongen. När de möttes i lördagens seriepremiär bjöds det på en jämn match, där gästerna först var de som tog ett tidigt grepp om matchen. Efter att ha kvitterat i mitten av den första halvleken var det dock hemmaspelande Torslanda som drog iväg i den andra. Trots en upphämtning i slutet så fick Lindesberg tillslut se sig besegrade med fyra bollar.

Bortalagets Oskar Cosmo stod för flest mål i matchen när han skrev in sig i protokollet sju gånger om.

HIF Karlskrona – Anderstorps SK 25–21
Förra årets tabelltvåa Karlskrona visade på min form redan i seriepremiären, när de fick med sig två poäng mot Anderstorp. De tog ledningen redan i matchen andra spelminut, och höll sedan den genom i princip hela matchen. I mitten av den andra halvleken kvitterade Anderstorp till 18-18 och tog sedan ledningen, men Karlskrona var snabbt tillbaka i matchen och återtog kontrollen.

Anderstorps Jonathan Wiklund satte dit sex mål under matchen, vilket gjorde honom målstarkast i drabbningen.

Skånela IF – HK Varberg 34–29
Ett annat lag som hade det kämpigt i Handbollsligan förra säsongen var HK Varberg. När de nu inledde spelet i Allsvenskan blev det återigen tufft – när de föll mot Skånela i premiären. Som mest ledde hemmalaget med tio bollar under matchen, så Varberg bjöd trots allt på en fin upphämtning framåt slutet när de minskade avståndet till fem mål.

Flest mål i matchen stod Skånelas Simon Lindberg med, som hann med nio nätade bollar.

Vinslövs HK – Rimbo Roslagen 37–31
Vinslöv och Rimbo höll en jämn nivå under förra årets seriespel. När de möttes i årets premiär var det dock hemmalaget Vinslöv som var det klart starkaste. Redan efter tio spelade minuter hade de skaffat sig en ledning på fem mål, och Rimbo lyckades aldrig ta sig tillräckligt nära för att kvittera under matchen. Vinslöv vann tillslut med sex bollar.

Rimbo stod dock för den bäste målgöraren under matchen, som slutligen blev Lynx Beverskog med sina åtta mål.

Amo HK – Kärra HF 37–31
Amo har visat på bra form i Svenska cupen – något som de också fick fram i seriepremiären mot Kärra. Hemmalaget hade ledning med 7-0 innan gästerna fick in sitt första mål i den åttonde minuten. I halvtid visade resultatet på den klara ledningen 20-7. Kärra visade sig dock betydligt starkare i den andra halvleken – och vann faktiskt den med ett par bollar. Amos ledning var dock för stor, och de vann tillslut matchen med 37-31.

Flest mål i matchen stod Kärras Noa Zubac för, som gjorde åtta mål.