Målvaktsspel räddade VästeråsIrsta från tappade poäng

Önnereds Tilda Matthijs. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

VästeråsIrsta tog emot Önnered under söndagseftermiddagen. Hemmalaget var givna favoriter i matchen, trots att det förväntades en jämn och tuff match om poängen – vilket var precis vad det bjöds på i Bombardier Arena. XX visade sig tillslut vara det starkare laget och vann med 19-18.

Hemmalaget tog ledningen direkt i den första halvleken, men lyckades inte skaka av sig gästande Önnered med mer än ett par mål – utan fick istället kämpa för att behålla ledningen. Femton minuter in i bjöds det på målkalas från de båda lagen, men x mål på x minuter – där gästerna dessutom lyckades ta sig ifatt VästeråsIrsta och kvittera med dryga 12 spelminuter kvar av den första halvleken.

Halvtidsresultat: 13-11

Västerås startade den andra halvan av matchen med en tvåmålsledning, en ledning som de sedan höll in i den sista kvarten av matchen. Önnered fortsatte att kämpa sig framåt och lyckades gång på gång reducera och kvittera när hemmalaget under perioder tappade positioner i framförallt försvaret – men någon vändning av matchen kom aldrig. Ett stabilt målvaktsspel från Josefin Hultberg Dahlgren i hemmalaget, som dessutom levererade 53% i målet genom matchen, höll jagande Önnered på ett ”bekvämt” avstånd matchen ut.

Hemmalaget drog återigen iväg med ett par mål och visade sig leva upp till förväntningarna de hade på sig inför matchen. VästeråsIrsta gick slutligen segrande ur drabbningen med resultatet 19-18.

De två poängen innebär att VästeråsIrsta numera placerar sig på samma poäng som BK Heid, men ligger kvar på sjundeplatsen i tabellen i och med målskillnaden.

VästeråsIrsta – Önnered 19–18 (13-11)

Mål, VästeråsIrsta: Viktoria Högström-Unell 5, Emma Aarnio 4, Kristin Ullén 3, Viola Paulsen 2, Ida Lindblom 2, Hannah Grytegård 1, Matilda Forsberg 1, Frida Rosell 1.

Mål, Önnered: Maja Eriksson 5, Maria Sundin 4, Ida Reinholdsson 3, Ewelina Ström 2, Nora Lundell 1, Linnea Särenborg 1, Tilda Matthijs 1, Tilda Olsson 1.

Tabell >>