Första trofén för Johansson och Lagerquist i Rostov-Don

Anna Lagerquist Foto: Rostov-Don

Under kvällen avgjordes finalen i ryska cupen. Rostov-Don ställdes mot välbekant cupfinalist i form av Lada Togliatti, och för sjätte året i rad var det Rostov-Don som fick höja bucklan.

Matchen började bra för gästerna från Togliatti, och bitvis i första halvlek hade Rostov-Don tre bollar upp till motståndaren. Från minut 23 var dock Johanssons gäng ikapp, och i halvlek hade man med sig 11-10.

Andra halvlek höjde sig Rostov-Don rejält. Fint försvarspel och lysande målvaktsspel från Viktoria Kalinina (54%) gjorde att Lada halkade rejält efter. Lada lyckades bara göra 6 mål i hela andra halvlek, och det räcker förstås inte för att slå de regerande liga- och cupmästarna. Slutresultatet blev 25-16 och våra svenskar fick skörda sina första priser.

Vid presskonferensen efter matchen verkade Johansson mycket nöjd:

– Den här trofén betyder mycket för mig och laget. Det är något som vi gjorde tillsammans. Nu ska vi fira med borsjtj och vodka.

Det kan vi väl unna Rostov-Don som alltså tog sin sjätte raka cupseger. Närmast väntar Champions League och Podravka.

I bronsmatchen mellan Astrakhanochka och Zvezda var det Astrakhanochka som slutligen segrade med resultatet 36-27.