De är nominerade till världens bästa manliga handbollsspelare 2019

Mikkel Hansen. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Internationella Handbollsförbundet har nu presenterat de nominerade till världens bästa manliga handbollsspelare 2019. Från och med fredag kan man rösta på sin favorit via IHFs hemsida.

En norrman, en kroat och tre danskar finns med bland de nominerade till världens bästa manliga handbollsspelare 2019. Dessa är närmare bestämt Sander Sagosen, Luka Cindrić, Mikkel Hansen, Niklas Landin och Rasmus Lauge, vilket IHF meddelar via deras hemsida.

Från och med fredag kan man rösta fram sin favorit via Internationella Handbollförbundets hemsida.

Sander Sagosen spelade under 2019 i Paris Saint-Germain. 24-åringen var med det norska landslaget och spelade VM i januari förra året där laget kom på en andra plats. Sagosen själv blev då utvald till turneringens bästa vänsternia. Under 2019 vann även Sagosen den franska högstaligan med sitt PSG. Även där blev han uttagen i all star-team.

Luka Cindrić spelar i Barcelona i den spanska högstaligan. Även han var i början av 2019 med och deltog i VM med det kroatiska landslaget. Där slutade de på en sjätteplats. Några månader senare gick han vidare till Final4 med sitt dåvarande lag PGE Vive Kielce som slutade på en fjärde plats.

I januari 2019 var Mikkel Hansen med när danmark tog sitt första VM-guld någonsin på hemmaplan. Hansen gjorde 72 mål och blev uttagen som mest värdefulla spelare i turneringens all star-team. Trots att Hansen och hans PSG inte nådde hela vägen till Final4 blev han även uttagen i Champions Leagues all star-team. Senare samma år vann den franska högstaligan med PSG och blev även där uttagen i all star-team.

Niklas Landin var även han med när Danmark tog sitt första VM-guld på hemmaplan. Han blev även utsedd till bäste målvakt i samma turnering. Landin spelar till vardags i den tyska högstaligan och THW Kiel.

Rasmus Lauge var också med och vann VM-guld på hemmaplan i januari förra året och blev uttagen i all star-team. Han avslutade säsongen 2018/19 med att vinna den tyska ligan med sitt klubblag SG Flensburg-Handewitt innan han gick över till den ungerska klubben Telekom Veszprém HC. Han blev även uttagen i all star-team i den tyska ligan innan han bytte klubb.

Länk: 2019 IHF world player of the year