Brännberger hjälte när Hammarby föll

Christoffer Brännberger, Önnereds HK. Foto: Bildbyrån

Önnered – Hammarby

Önnered vill slippa kvala, Hammarby vill nå slutspel. Vilken av drivkrafterna som är starkast fick vi svar på ikväll. En match där båda lagen stod på två poäng efter två matcher.

Första halvlek var jämn och het. Tempot var högt, intensiteten tydlig. Målen rullade in jämlikt men några korta perioder med två måls ledning för Önnered kändes redan som potentiellt matchavgörande.

Efter hand stod det klart att individuella insatser av några få spelare skulle avgöra matchen. I Hammarby handlade det som vanligt mest om Gustav Davidsson och Martin Dolk. I Önnered kretsade mycket kring Christoffer Brännberger och målvakt Sebastian Abrahamsson.

Halvtidsresultat: 14 – 12

De första tre minuterna i andra halvlek blev olyckliga för Hammarby. Önnered kom ut som ett nyboostat lag och gick ifrån till en femmålsledning. Önnered tog över allt mer och ledde som mest med sex mål.

Men så hände något efter första kvarten. Önnered började svikta. Skotten var för lösa, lättlästa eller tog i virket. Hammarby fick hopp och firma Dolk/Davidsson fick fart på laget. Strax var Hammarby uppe på 27-27. Fem minuter återstod och matchen var åter helt öppen.

Till sist var det ändå Önnered som tag hand om poängen. När endast minuten återstod fick Hugo Forsberg i Önnered och Martin Dolk var sitt kantläge att avgöra. Men Hugo var kyligast och satte kallt sitt kast medan Dolk missade.

I ett heltänt Önnered spelade de flesta på sin högsta nivå. David Sandberg med sju dundrande mål. Christoffer Brännberger med sju stycken lösa men synnerligen luriga och välplacerade mål. Christoffers insats som pådrivande var betydande, karln älskar kampen.

Men utan Sebastian Abrahamsson i målet hade Önnered knappast vunnit. Sebastian har hunnit bli 32 men synes bara bli bättre för varje år. Ikväll med en räddningsprocent på 44.

Hammarby hade med lite flyt och en gnutta tur kunnat vinna matchen. Men laget är alltför beroende av Dolk/Davidsson, ikväll stod de tillsammans för 17 mål och fem assist.

Till sist, ljudnivån i ÖHK-hallen var gäll och hög, inte minst tack vare den omtalade ”Gröna väggen”. Önnereds supertalang Pelle Segertoft gick direkt efter matchen fram till klacken och ledde talkörerna med en megafon.

Det är sällan man ser så mycket glädje och lättnad som just då.

Slutresultat 31 – 29

Önnered: Christoffer Brännberger 7, David Sandberg 7, Hugo Forsberg 4, Mishels Liaba 3, Pelle Segertoft 3, Markus Thorbjörn 2, Joseph Helgesson 2, Andreas Berg 2, Jonathan Wiklund 1

Hammarby: Gustav Davidsson 11, Martin Dolk 6, Edvin Aspenbäck 3, Robin Sanderhem 3, Johan Nilsson 2, Kevin Johansson-Eggan 1, Ludvig Lindeberg 1, Anders Wik Rydberg 1, Alexander Morsten 1