Norge körde över Italien i EM-kvalet

Norges Sander Sagosen. Photo: Johanna Lundberg, Bildbyrån.

Under söndagen tog det svenska herrlandslaget hem en betryggande seger i EM-kvalet, när Kosovo stod för motståndet. Samtidigt gjorde vårt grannland i väst, Norge, upp om poängen mot Italien i grupp sex. Norges första EM-kvalmatch visade sig bli en ordentlig överkörning, och de plockade därför med sig två trygga poängen in i gruppen efter en seger med 39–24.

Redan under drabbningens första halvlek var det bortaspelande Norge som tog greppet om matchen och skapade sig en övertygande ledning gentemot hemmaspelande Italien. Värt att nämna här är att den norska målvakten, Torbjørn Bergerud, höll en räddningsprocent på 63% under matchens första 30 minuter.

Resultatet visade på en tiomålsledning, 17–7, inför halvtidsvilan och när den andra halvleken startade bjöds det på betydligt mer slarv från de norska spelarna. Den tiomålsledning Norge hade med sig in i den andra halvleken tillät dock ett och annat slarvfel från laget, för avståndet var alldeles för stort för Italien att ta igen. Slutligen så stod resultatet som sagt på 39–24, och talade för en bekväm norsk seger.

Senare under vintern finns det i nuläget två ytterligare EM-kvalmatcher planerade för Norge, där gruppens två andra deltagande länder står för motståndet.

EM-kval 2022 Grupp 6 >>