”Danmarks största handbollsnörd” klar för Elverum

Rasmus Boysen. Foto: Ribe-Esbjerg

Ribe-Esbjerg-spelaren och Twitterprofilen Rasmus Boysen har skrivit på för de norska mästarna Elverum, det rapporterar klubben på sin hemsida. 

Ni kanske har hört talas om Rasmus Boysen i andra sammanhang än att stå nere på linjen och kämpa för sitt Ribe-Esbjerg i Danmark? Det är för att den 26-årige mittsexan har ett svårt handbollsintresse och kommer ofta med inside information från handbollsvärlden på sitt Twitterkonto.

Men han kan spela handboll också! Det vet Elverum om som har skrivit ett tvåårskontrakt med Boysen för att ersätta Sören Tau, också en gammal Ribe-Esbjerg-spelare.

– Jag har alltid drömt om att spela i utlandet! Trots att jag hade flera möjligheter att spela för klubbar i danska ligan nästa säsong så var prio att ta ett ”utlandsäventyr”, säger Boysen på Elverums hemsida och fortsätter.

– Jag har varit i kontakt med Elverum Håndball tidigare i karriären och följt klubbens fina utveckling från sidlinjen.

Elverum har vunnit norska Grundigligaen sju år i rad och tog hem grundserien även i år. Dessutom gjorde laget en väldigt stark säsong i Champions League och åkte ut på målsnöret innan slutspelet.

– Jag har hört väldigt mycket bra om laget, Michael Apelgren och Elverum som handbollsby över huvud taget från gamla lagkamrater, säger Boysen på hemsidan.