Klart: Östlund och Sandberg förbundskaptener för vars två landslag

Jesper Östlund. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Jesper Östlund och Dennis Sandberg kommer ha att göra framöver. I ett pressmeddelande meddelar Handbollslandslaget att Östlund blir ny förbundskapten för både damernas liga- och U19-landslag. Sandberg får samma förtroende på herrsidan.

– Både Jesper och Dennis har erfarenhet av att leda ungdomslandslag i mästerskap och är insatta i vad som krävs för att lyckas på högsta internationella nivå, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström i pressmeddelandet.

Över nio svenska landslag har varit igång under sommaren och tillsammans spelat åtta mästerskap och 72 matcher. Nu är det dags för en ny säsong och satsningen på ligalandslag fortsätter. Tomas Axnér och Glenn Solberg, förbundskaptener för seniorlandslagen, kommer att arbeta tätt tillsammans med Östlund och Sandberg som alltså blir förbundskaptener för liga- och U19-landslag.

– Vi har inom svensk landslagshandboll valt en ny struktur och riktning för fortsatt utveckling. Syftet är att arbeta mer kontinuerligt med både individer och helheten samt skapa en röd tråd genom verksamheten. De nya förbundskaptenerna kommer inte bara att arbeta tätt tillsammans med Tomas och Glenn utan även ha en kontinuerlig dialog med förbundskaptenerna för de yngre landslagen, säger Fogelström.

Östlund kommer nästa säsong att lämna IF Hallbys herrar för att istället träna IK Sävehofs damer. Utöver det blir det alltså landslagsjobb för Östlund.

– Det är som alltid en ära att få vara med i landslagsverksamheten och jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Tomas och Johanna Wiberg i a-landslaget, säger Östlund.

Dennis Sandberg är assisterande tränare till Mikael Franzén i Alingsås HK, något han kommer att fortsätta med framöver.

– För mig personligen är det hedrande att få frågan igen och det ska bli jätteskoj att jobba med de här talangerna där inte enbart resultatet är det viktiga utan också spelarutvecklingen, säger Sandberg.