SVT:s handbollssatsning fortsätter – sänder alla hemmalandskamperna

Melissa Petrén och Jamina Roberts i landslaget. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

Handbollslandslagets resterande hemmamatcher under 2022 kommer att sändas i SVT. Det meddelar handbollslandslagets på sin hemsida. Mikaela Mässing – som pausat sin karriär på grund av skador – kommer att bli ny gästexpert i sändningarna.

Sverige har fem landskamper kvar att spela på hemmaplan under hösten och vintern – fyra för damlandslaget och en för herrlandslaget. Samtliga matcher kommer att sändas i SVT.

– Handbollslandslagen är både sportsligt framgångsrika och populära hos vår publik. Vi är glada att kunna fortsätta vår satsning på två av Sveriges mest folkkära landslag, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson till handbollslandslagets hemsida.

För herrarna väntar ett möte med Danmark i EHF Euro Cup och för damerna är det dags för förberedelser inför EM i Montenegro, Nordmakedonien och Slovenien. Nytt är att Mikaela Mässing presenteras som ny gästexpert i SVT under landskamperna.

– Det ska bli spännande och kul. Jag har färsk erfarenhet av handboll på elitnivå och hoppas kunna bidra med det perspektivet, säger hon.

Återstående hemmalandskamper 2022

29 september, 18.30: Sverige–Brasilien (damer), Uppsala, sänds på SVT2 & SVT Play
1 oktober, 16.00: Sverige–Brasilien (damer), Eskilstuna, sänds på SVT1 & SVT Play
16 oktober, 16.00: Sverige–Danmark (herrar), EHF Euro Cup, Göteborg, sänds på SVT1 & SVT Play
28 oktober, 18.15: Sverige-Tjeckien (damer), Kalmar, sänds på SVT2 & SVT Play
30 oktober, 16.00: Sverige-Tjeckien (damer), Karlskrona, sänds på SVT1 & SVT Play

Länk: SVT fortsätter sända hemmalandskamperna