Signells Sydkorea går för guld i asiatiska spelen

Henrik Signell. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Handbollen är bara en beståndsdel av idrottsfesten när de asiatiska spelen intagit Chengdu i Kina. Under de första matchdagarna har Japan vunnit dubbelt i herrklassen och gjort sällskap med Kina för full pott efter två damomgångar. Sydkorea med sin svenska ledarstab startade med odiskutabel seger, 42–16 över Uzbekistan.

Sydkoreas blågula duo, Henrik Signell och Erik Larholm inledde med att leda laget genom ett lyckat OS-kval. Asiatiska spelen är också igång efter krossen mot Uzbekistan, det mesta talar förstås för att landslaget som vunnit sju av de åtta tidigare upplagorna får uppleva ännu en finalfest.

De övriga tydliga medaljkandidaterna, Kina och Japan går mot kamp om förstaplatsen i gruppspelet 30 september. Japan har 56 plusmål efter två triumfer medan Kina mosat sina motståndare med 67 bollar så långt.

Totalt tävlar nio nationer på damsidan. Herrarna har 13 lag i turneringen där Qatar och Bahrain tillkommer med medaljförhoppningar.

Kina–Kuwait och Bahrain–Uzbekistan är två gruppfinaler när den första fasen går i mål under onsdagen. Bahrain och Japan har matchbollsläge för maxpoäng till huvudrundan från de övriga grupperna.