SHE:s semifinaler kan flyttas fram – efter landslagets coronautbrott

Sävehofs Jamina Roberts under semifinal ett i SHE mellan Sävehof och H65 Höör. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Efter ett coronautbrott i den svenska VM-kvaltruppen kan de kommande semifinalerna i SHE flyttas fram, enligt NVP. Detta då tre av de inblandade lagen antingen har eller kommer ha spelare som har deltagit mot Ukraina.

Igår rapporterade Handbollskanalen om ett coronautbrott i den svenska landslagstruppen samt att alla spelare och ledare byts ut till returmötet med Ukraina ikväll. Därefter har Ukraina meddelat att alla deras spelare nu har testats negativt mot covid-19, vilket vi skrev om här.

Nu rapporterar Nacka Värmdö Posten att en följd av detta kan bli att SHE:s semifinaler flyttas fram. Detta då tre av de inblandade lagen antingen har eller kommer ha spelare som har deltagit mot Ukraina.

– Vi jobbar på det just nu och hoppas kunna ge besked i frågan under onsdagen, säger Skuru handbolls ordförande Jonas Johansson till NVP.

I dagsläget är kommande semifinaler i SHE planerade för att spelas den 24 och 25 april, med nästkommande möten den 28 och 29 april. Lagen som är inblandade är Skuru och Skara (1–1 i matcher) samt Sävehof och Höör (1–1 i matcher).

Länk:
NVP om semifinalerna
Coronautbrott i Sveriges landslagstrupp
Sveriges nya landslag redo för Ukraina
Ukraina coronafria inför mötet med Sverige