Lagerquist och Wanne prisade som årets spelare

Anna Lagerquist. Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Anna Lagerquist och Hampus Wanne har blivit utsedda till årets spelare i svensk handboll.  För Lagerquist är det andra gången på tre år hon får priset.
– Första gången kändes det jättekul och stort och känslan är samma nu, säger Anna Lagerquist i ett pressmeddelande.

Anna Lagerquist vann priset för två år sedan, lämnade sedan över till Linn Blohm ett år och har nu återtagit platsen längst fram i den svenska handbollen. Motiveringen till priset den här gången lyder:

Anna har under det senaste året utmärkt sig som en av världens absolut bästa försvarsspelare. Hon är oumbärlig både i landslaget och i ett av Europas bästa klubblag tack vare en enastående spelförståelse och tajming i duellspelet. Anna förkroppsligar lagspelaren och är en utomordentligt bra förebild för alla barn och ungdomar som spelar handboll.

På herrsidan går priset till en spelare som, likt Lagerquist, har ett fint år bakom sig. Hampus Wanne är enligt många världens bästa vänstersexa just nu och får priset som årets spelare för första gången.

– Det har aldrig varit något jag tänkt på, men det är självklart något jag blir väldigt stolt över, säger Wanne i pressmeddelandet.

Hampus Wanne har varit enormt framgångsrik i både landslaget och i klubblaget SG Flensburg-Handewitt det senaste året, någon han nu belönas för.

“Hampus har visats sig vara en av världens främste på sin position. Han har haft en stor roll i såväl landslaget som i sitt klubblag. Hampus insats på VM var fantastisk och starkt bidragande till VM-silvret. I Bundesliga är han en mycket effektiv spelare och målgörare av rang. Hampus sprider handbollsglädje och visar stolthet över att representera Sveriges landslag,” lyder motiveringen.