Här är landslagets nya matchtröja

Sverige nya landslagströja. Bild: Craft Sweden.

Sveriges landslag spelar två VM på hemmaplan under det kommande året och innan dess är det dags för damerna att spela EM i november. Nu presenterar Handbollslandslaget sin nya landslagströja.

Sveriges nya landslagströja är här och i dag presenterade Handbollslandslaget den på sin hemsida och sociala medier:

– Jag har fått möjlighet att spela i ett antal olika tröjor genom åren, och oavsett tillverkare, färg eller modell har det alltid varit en ära att dra på sig landslagströjan och representera Sverige. Dock är det glädjande att utvecklingen hela tiden har gått framåt, både vad gäller kvalité, passform och design. Jag ser fram emot att spela många landskamper i den nya tröjan, säger Jamina Roberts.

Landslagsansvarig på Svenska Handbollförbundet kommenterar också den nya tröjan:

– Landslagsspelarna som kommer att bära tröjorna på träningar och matcher har alla börjat som barn i olika föreningar runtom i landet. De nya tröjorna är en hyllning till det som är svensk handboll, till föreningarna som dagligen fostrar unga flickor och pojkar att inte bara bli bättre handbollsspelare utan även utvecklas som individer. Vi känner en stolthet att tillsammans med Craft kunna presentera våra nya match- och träningskläder, säger hon.

Samtidigt har en ny träningströja tagits fram som är en hyllning till Sveriges handbollsföreningar, vars klubbnamn är sublimerade i tyget.

Den 4:e november spelar Sverige EM-premiär mot Serbien i Slovenien.

Länk: Damerna först ut i nya landslagströjan