Ebba Kilman ny ordförande för Svenska Handbollslandslaget AB

Ebba Kilman. Foto: Svenska Handbollslandslaget AB.

Verksamheten kring de blågula landslagen har fått en ny ledare. Ebba Kilman blir styrelseordförande för Svenska Handbollslandslaget AB, enligt ett pressmeddelande.

Kilman fanns redan i styrelsen på inrådan från sin företrädare Anders Nissen. Nissen avled under våren efter många års arbete i bland annat handbollens tjänst.

De dubbla hemmamästerskapen under 2023 (VM för herrar och damer) hamnar på Kilmans bord. Tillsammans med mycket annat när hon tar sig för att utveckla landslagen vid sidan av planen.

– Jag är absolut ingen förvaltare utan en entreprenörstyp som drivs av att kunna göra saker annorlunda, eller bättre, eller hitta nya möjligheter. Det mindsettet hoppas jag ta med mig för att utveckla den kommersiella verksamheten, särskilt partnerskapen, som är det viktigaste för oss. 2021 kan inte partnerskap betyda att ha en logga på tröjan, vi vill vara en värdeskapande plattform som går längre än själva idrotten och kan göra skillnad från det lilla till stora frågor som integration, jämställdhet och hållbarhet, säger Kilman i ett pressutskick från handbollslandslaget.se.

Utöver Kilman sitter ledamöterna Stefan Lövgren (vd), Jan Wifstrand, Henrik Johnsson, Caroline Strindmar, Emil Nilsson och Robert Wedberg i styrelsen för Svenska Handbollslandslaget AB.