TV-lördag: Champions League och Sverigespel

Jesper Filen, Alingsås HK. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Det är full fart i både Sverige och Europa idag. Handbollsligan, Allsvenskan och damernas Champions League är bara ett axplock av allt som sker denna fullspäckade lördag. 

I Handbollsligan är det dags för omgång tre att starta och Alingsås och IFK Kristianstad står värd för lördagens matcher.

I Alingsås välkomnar hemmalaget Sävehof till en drabbning i Estrad Alingsås. Värdarna har en tuff start på säsongen bakom sig, där de plockat noll poäng på de första två omgångarna. Sävehof har lyckats bättre. En vinst och en oavgjord. Kan Alingsås utmana om segern idag?

Nere i Skåne är det dags för IFK Kristianstad att ta sig an Eskilstuna Guif. Hemmalaget är obesegrade och har två raka vinster i ryggen, medan gästerna har samlat ihop två poäng. Under fjolårssäsongen vann lagen varsitt av mötena i Handbollsligan.

Två gånger derby i Allsvenskan

I Allsvenskan är det dags för Upplandsderby, när Skånela bjuder in Rimbo till Vikingahallen.

– Nycklarna för att slå Rimbo på lördag tror jag är försvarsspelet och målvaktspelet och att därefter kunna trycka och göra dom enkla målen, säger Skånelas Simon Lindberg till klubbens hemsida

Femton minuter efter att Upplandsderbyt startar så är det dags för ett annat derbyt – nämligen drabbningen mellan Tyresö och AIK (Stockholm).

– Tyresö borta blir en rolig utmaning mot ett samspelt lag med många talangfulla och duktiga spelare. Vi tar med oss att vi kan gneta oss kvar i matchen i 55 minuter trots att ingen i laget är nära sin högstanivå och att vi är jäkligt jobbiga att möta. Jag väljer att fokusera på det positiva, säger AIK’s huvudtränare Tim Lindqvist till klubbens hemsida.

Utöver derbymötena spelar Kungälv mot IFK Ystad och IFK Karlskrona ställs mot Torslanda.

Stormöte i Champions League

Förra årets finalister, Györ, ställs mot Metz, som i sin tur slutade trea ifjol. Det blir alltså ett gigantmöte, där Linn Blohm kan spela en avgörande roll för Györ. Den svenska mittsexan var fenomenal i den senaste CL-matchen, har hon bevarat den formen så kan dagens drabbning bli en rolig sådan.

I Norge är det dags för ett nordiskt möte, där Vipers Kristiansand bjuder in danska Odense. Martina Thörn mot Jamina Roberts och Sofie Börjesson, vem drar det längsta strået?

Urval av dagens handbollsmatcher runt om i Europa:
Handbollsligan:

16:00 Alingsås – Sävehof
17:45 IFK Kristianstad – Eskilstuna Guif

Allsvenskan: 
15:00 Kungälv – IFK Ystad
16:00 IFK Karlskrona – Torslanda
16:00 Skånela – Rimbo
16:15 Tyresö – AIK

Danska herrligan (Herre Håndbold Ligaen):
16:10 Aalborg – Bjerringbro/Silkeborg

Danska damligan (Kvindeligaen Women):
14:30 Ringkobing – Ajax Kobenhavn
18:00 Herning-Ikast – NFH Nyk

Champions League damer:
16:00 Ferencvaros – Brest Bretagne
16:00 Most – Krim
18:00 Györ – Metz
18:00 Vipers Kristiansand – Odense
18:00 Lok. Zagreb – Buducnost

Norska damligan (REMA 1000-ligaen Women):
16:00 Sola – Molde

Liga Asobal (Spanien):
17:00 Cuenca – La Rioja
18:30 Huesca – Quabit Guadalajara
20:00 Puente Genil – Barcelona
21:30 Ademar – Cisne

Bundesliga:
16:30 Rhein-Neckar – Flensburg
18:30 HSG Wetzlar – Göppingen