Hammarby värvar dubbelt från Karlskrona

Foto: Bildbyrån

Hammarby IF HF är tillbaka i Handbollsligan och nu ska truppen både toppas och breddas.

Efter två år i Herrallsvenskan väntar för Hammarby återigen spel i handbollens finrum – Handbollsligan. Från Karlskrona hämtar Söderlaget både gammalt och nytt blod i form av niometaren Viktor Ahlstrand och keepern Hayder Al-Khafadji. Ahlstrand har nämligen Hammarby som moderklubb och har väntat länge på att återigen få dra på sig den grön/vita tröjan.

– Allt började för 17 år sedan när jag snörade på mig handbollsdojjorna för första gången i lilla Eriksdalshallen. Jag har väldigt många fina minnen från “Jerka” och Hammarby. Inte minst alla pojklagsmatcher, mina första minuter i Elitserien och ett fullsatt derby mot AIK, men också alla matcher jag följt från läktaren, säger Viktor i ett pressmeddelande från Hammarby.

Som 17-åring lämnade Ahlstrand Stockholm och Bolton för gymnasiestudier och handbollsspelande i Göteborg och Redbergslid. De två senaste säsongerna har 24-åringen haft en positiv utveckling som lagkapten i Bajens tidigare allsvenska konkurrent HIF Karlskrona.

I kassen fyller Hammarby på med Hayder Al-Khafadji med rötter från Göteborg. Hayders klubbtillhörighet har sett ut som följer: Wasaiterna (moderklubb), Kärra, Redbergslid, Hallby (lån), Torslanda och Karlskrona.

– Det känns roligt och nästan lite overkligt att komma till Hammarby, som varit ett lag som jag vuxit upp med, så kommenterar Hayder själv sin övergång i ett pressmeddelande från klubben.

Källa:
Viktor Ahlstrand tillbaka i Hammarby
Hayder Al-khafadji klar för Hammarby